od 2010.

Primena izmena i dopuna ZJN u praksi i krivična dela u vezi sa javnim nabavkama – 17. broj časopisa “Bilten Javnih nabavki”

U ovom broju časopisa posebno se bavimo svim problemima koji su nastali u praksi povodom poslednjih izmena Zakona o javnim nabavkama, pa je ceo sadržaj časopisa zapravo pokušaj da damo rešenja i pojašnjenja za sve nastale nedoumice.

U delu posvećenom komentarima obrađuje se upravo prethodno navedeno, pa je i tema broja pod nazivom: “Primena izmena i dopuna Zakona o javnim nabavkama” – i obrađuje sve novine, evntualne probleme u praksi kao i preporuke za ispravno postupanje. Zatim posebno aktuelna novina jesu “Zelene javne nabavke i Pravilnik o vrstama dobara za koja su naručioci u obavezi da primenjuju ekološke aspekte u postupcima javnih nabavki”- sa detljanim uputima i teorijskim razmatranjima i tumačenjima novih propisa o ovoj temi. U ovom broju su još obrađene uvek aktuelne teme roka važenja ponude sa obrađenim spornim pitanjima i praksom RK kao i tema  Informacije o povredama prava iz radnog odnosa ponuđača, tj. bitnost i dostupnost tih informacija za postupak nabavke, u slučaju kršenja ovih prava.

Osim novog pravnog shvatanja RK, kao posebno korisno, prvi put u ovom broju, objavljujemo i praksu Vrhovnog suda o krivičnim delima u vezi sa javnim nabavkama. Uz sve tu su i naše standardne rublike Odgovori redakcije i najzanimljiviji stavovi Republičke Komisije zauzete u odlukama donetim u pojedinačnim postupcima zaštite prava, što upotpunjuje kompletan sadržaj posvećen javnim nabavkama.

SADRŽAJ NOVOG BILTENA:

•Skrećemo pažnju:

Kalendar obaveza u javnim nabavkama

•Tema broja:

Ana Antić,

Dr Aleksandra Popović

Primena izmena i dopuna Zakona o javnim nabavkama

•Komentari:

Marko Marjanović

Rok važenja ponude

Stevan Radunović

Zelene javne nabavke i Pravilnik o vrstama dobara za koja su naručioci u obavezi da primenjuju ekološke aspekte u postupcima javnih nabavki

Nikola Aleksić

Informacije o povredama prava iz radnog odnosa ponuđača

Aktuelno:

Pravno shvatanje RK

Odluke Vrhovnog suda o krivičnim delima u vezi sa javnim nabavkama

•Ekskluzivno (samo u Biltenu JN): Stavovi Republičke Komisije zauzeti u odlukama donetim u pojedinačnim postupcima zaštite prava

•Odgovori redakcije Specijala Javne nabavke na najčešća pitanja

Najnoviji tekstovi